Σπανακοτυρόπιτα

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

ΣπανακοτυρόπιταΗ σπανακοτυρόπιτα είναι ένα φαγητό που αντλεί τις ρίζες του από την ελληνική παράδοση. Σε πολλά μέρη της Ελλάδας θα βρείτε παραλλαγές της. Ο σεφ Κώστας Περίκος μας προτείνει μια λαχταριστή εκδοχή της. Μπορείτε να την κόψετε σε κομμάτια και να προσφέρετε στα παιδιά σας ένα υγιεινό κολατσιό για το σχολείο. Δοκιμάστε τη!

Υλικά για 4 άτομα

200 γρ. φρέσκο σπανάκι
1 κρεμμύδι φρέσκο
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
120 γρ φέτα τριμμένη
60 γρ. ανθότυρο
3 κουταλιές σούπας άνηθο
3 αυγά
8 φύλλα έτοιμο φύλλο κρούστας
30 γρ. βούτυρο φρέσκο
20 γρ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Πλένετε το σπανάκι χονδροκομμένο και κόβετε το κρεμμύδι σε κύβους και το σκόρδο και τον άνηθο ψιλοκομμένο.
  • Ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε λεκάνη και δοκιμάστε αλατοπίπερο.
  • Απλώστε το 4 φύλο κρούστας σε ταψάκι και βουτυρώστε με το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
  • Ρίχνετε το μίγμα και κλείνετε προσεκτικά με τα υπόλοιπα φύλλα πιέζοντας ελαφρώς με το πινέλο. Χαράξτε σε μερίδες με κοφτερό μαχαίρι.
  • Ραντίζετε με λίγο νερό το πάνω μέρος των φύλλων και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 45` στους 150 βαθμούς Κελσίου.

Καλή σας όρεξη!

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…