Σπαγγέτι puttanesca

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Σπαγγέτι puttanescaΗ προέλευση της συνταγής είναι από την περιοχή Lazio της Ιταλίας. Κύριο χαρακτηριστικό είναι το θαλασσινό στοιχείο μέσα στο μίγμα με τα υπόλοιπα υλικά. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις αντζούγιες με τόνο. Απολαύστε αυτό το καταπληκτικό φαγητό με την «παράξενη» ονομασία!

Υλικά

300 γρ. σπαγγέτι

2 κ.σ. Λάδι

6 φιλέτα Αντζούγιες σε κομμάτια

1 κ.σ. Κέτσαπ

20 μαύρες ελιές σε φέτες

1 κ.γλ. Ξύδι

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

10 φυλλαράκια φρέσκο Βασιλικό

100 γρ. Παρμεζάνα

Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές λάδι και τα στραγγίζετε.
  • Ζεσταίνετε λίγο λάδι στην κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια και ρίχνετε μέσα τις αντζούγιες, το κέτσαπ, τις ελιές, το ξίδι, το σκόρδο, το βασιλικό κι ανακατεύετε για 1′-2′.
  • Αφαιρείτε από τη φωτιά την κατσαρόλα, προσθέτετε μέσα και τα ζυμαρικά και ανακατεύετε πολύ καλά.
  • Σερβίρετε τα ζυμαρικά ζεστά και πασπαλίστε τα με την παρμεζάνα.
  • Τρίψτε μπόλικο μαύρο πιπέρι επάνω από κάθε μακαρονάδα.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…