Σπαγγέτι με ελιές, κρεμμύδι και αντζούγιες
Τέλειος συνδυασμός γεύσεων με ελιές, ψητό κρεμμύδι, αντζούγιες, ντομάτα και άλλα υλικά ανακατεμένα με ζυμαρικά! Θαλασσινή αύρα στο πιάτο σας. Αξίζει να το δοκιμάσετε!
Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι
1/3 φλ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι και κομμένες
1/3 φλ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι και κομμένες
2 φλ. ντομάτες κομμένες και χωρίς σπόρους
1 κ. γλ. πάστα αντζούγιας
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα 8
3 κ. σ. βασιλικό φρεσκοκομμένο
1 κ. σ. κάππαρη στραγγισμένη
1 κ. γλ. ζάχαρη
2 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κ. γλ. κόκκινο ξίδι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230°C.
- Βάζετε τα κομμάτια του κρεμμυδιού σ’ ένα ταψί, τα αλείφετε μ’ ένα κουταλάκι λάδι και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη.
- Τα ψήνετε μέχρι να χρυσίσουν καλά, ανακατεύοντας που και που, περίπου 30′.
- Αναμειγνύετε τα υπόλοιπα υλικά σ’ ένα μεγάλο μπολ.
- Κόβετε το ψητό κρεμμύδι σε κομματάκια και το βάζετε με την υπόλοιπη 1 κουταλιά ελαιόλαδο στο μείγμα της ντομάτας.
- Αλατοπιπερώνετε.
- Βράζετε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με τη σάλτσα.