Σούπα με καρότα

Συντάκτης: Λορένα Μέμα

Σούπα με καρόταΤα καρότα είναι μία εξαιρετική τροφή για τον οργανισμό και τις κρύες βραδιές του χειμώνα. Αν στο τέλος της εβδομάδας σας έχουν μείνει καρότα στο ψυγείο, μπορείτε να φτιάξετε ωραιότατα μια σούπα βελουτέ. Κατάλληλη για ορεκτικό ή βραδινό γεύμα

Κατά τις θερινές σας διακοπές οι περισσότεροι φροντίσατε να εντάξετε στο διατροφικό σας μενού τα καρότα για να επιταχύνετε το μαύρισμά σας. Και ορθώς τριγυρίζατε με ένα καρότο στο χέρι! Πράγματι, τα καρότα επιταχύνουν τη διαδικασία μαυρίσματος και διαθέτουν αντηλιακή προστασία. Μπορείτε όμως να συνεχίσετε και τις κρύες βραδιές του χειμώνα να τρώτε καρότα ωμά αλλά και μαγειρεμένα. Και αυτό γιατί πέραν τις «μαγικές ιδιότητές τους» για το μαύρισμά σας, είναι μία εξαιρετική τροφή για τον οργανισμό. Περιέχουν σε μεγάλη ποσότητα βιταμίνη Α που βελτιώνει την όραση, και σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Ε ενισχύουν την υγεία της επιδερμίδας. Πολύ ευεργετικά, για τον οργανισμό, είναι τα μέταλλα που περιέχονται στο καρότο όπως το ασβέστιο, φώσφορο και μαγνήσιο που συμβάλλουν στην υγεία των οστών, δοντιών και μυών.

Αν στο τέλος της εβδομάδας σας λοιπόν έχουν μείνει καρότα στο ψυγείο, μπορείτε να φτιάξετε ωραιότατα μια σούπα βελουτέ. Κατάλληλη για ορεκτικό ή βραδινό γεύμα.

Υλικά

10 καρότα

1 λίτρο νερό περίπου

πιπέρι, αλάτι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζετε τα καρότα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  • Τα βάζετε στην κατσαρόλα με νερό και τα βράζετε με ανοιχτό καπάκι μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ύστερα αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα και με το μίξερ χειρός πολτοποιείτε τα καρότα.
  • Προσθέτετε πιπέρι και ελαιόλαδο.
  • Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στο μάτι και αφήνετε να πάρει μια βράση.
  • Τέλος, σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συντάκτης: Λορένα Μέμα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.