Σουφλέ ζυμαρικών: το φαγητό που αρέσει σε όλους!

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη

Αν ένα φαγητό έχει τις περισσότερες πιθανότητες να αρέσει σε μικρούς και μεγάλους, αυτό είναι το σουφλέ ζυμαρικών. Είναι πράγματι ένα εύκολο φαγητό που όμως, αν το υποτιμήσουμε, δεν θα έχουμε το αποτέλεσμα που θα κάνει όλους να «γλείφουν τα δάχτυλά τους». Η συνταγή της επιτυχίας είναι εδώ!

ΥΛΙΚΑ

2 ΠΑΚΕΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ (ΒΙΔΕΣ, ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ, ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ, ΠΕΝΕΣ ΚΟΚ.)

3 Κ.Γ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΜΙΣΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ

ΜΙΣΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ

ΜΙΣΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΙΤΡΙΝΗ

ΕΝΑ ΖΑΜΠΟΝΑΚΙ (ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ SWAN)

1 ΚΟΥΤΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

2 ΚΡΕΜΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ (GOUDA, REGGATO, EDAM, ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ, ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΟΚ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά παίρνουμε ένα ταψάκι ή πυρέξ και το βουτυρώνουμε. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τις πιπεριές (πράσινη, κόκκινη και κίτρινη) και τις ρίχνουμε μέσα στο ταψί/πυρέξ μας. Μαζί με τις πιπεριές, ρίχνουμε και τα μανιτάρια μας.

Σ’ αυτό το σημείο, τοποθετούμε τη πρώτη στρώση των μακαρονιών μας (βίδες, ριγκατόνι, φιογκάκια, πένες κοκ.). Έπειτα, καλύπτουμε τα μακαρόνια με μία πρώτη στρώση τυριών (gouda, reggato, edam,αμφιλοχίας, κεφαλογραβιέρα ή όποιο άλλο κίτρινο τυρί).

Ακολουθεί το ψιλοκομμένο ζαμπονάκι. Από πάνω σκεπάζουμε με μία επιπλέον στρώση μακαρονιών και ρίχνουμε μετά απ’ αυτό τα υπόλοιπα κίτρινα τυριά. Περιχύνουμε με τις δύο κρέμες γάλακτος όλο το περιεχόμενο του ταψιού/πυρέξ μας.

Βάζουμε το σουφλέ μας να ψηθεί αρχικά για κάνα 20λεπτο στους 200 βαθμούς Κελσίου και έπειτα το κατεβάζουμε στους 150 βαθμούς Κελσίου. Αφήνουμε το σουφλέ μας συνολικά στο φούρνο για κάνα 50λεπτο περίπου και μετά το σερβίρουμε στο πιάτο μας ζεστό και λαχταριστό.
Καλή σας όρεξη!

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.