Σουφλέ σοκολάτας από το διαγωνισμό Jamie Oliver “Γλυκό στο πι και φι!”

Συντάκτης: Ιωάννα Κοντογιάννη

Μια συνταγή από τις καλύτερες του Διαγωνισμού Jamie Oliver «Γλυκό στο πι και φι!». Η αναγνώστριά μας Iωάννα Κοντογιάννη μοιράζεται τη δική της συνταγή. Το σουφλέ σοκολάτας είναι από τα αγαπημένα γλυκά των περισσότερων από εμάς. Μια ακόμη συνταγή είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

Υλικά συνταγής

  • 250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 250 γραμμ. βούτυρο σε κομμάτια
  • 5 αυγά
  • 150 γραμμ. ζάχαρη
  • 100 γραμμ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μπολ. Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
  • Λίγη λίγη, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα -αφού κρυώσει- στα χτυπημένα αυγά.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά 12 πυρίμαχα σκεύη ατομικά για σουφλέ (και μιας χρήσεως είναι τέλεια).
  • Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Γεμίζουμε τα μπολάκια (ισομοιράζουμε το μείγμα).
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 9΄-10΄.
  • Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αμέσως με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.

Συντάκτης: Ιωάννα Κοντογιάννη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.