Σουφλέ σοκολάτας από το διαγωνισμό Jamie Oliver “Γλυκό στο πι και φι!”
Μια συνταγή από τις καλύτερες του Διαγωνισμού Jamie Oliver «Γλυκό στο πι και φι!». Η αναγνώστριά μας Iωάννα Κοντογιάννη μοιράζεται τη δική της συνταγή. Το σουφλέ σοκολάτας είναι από τα αγαπημένα γλυκά των περισσότερων από εμάς. Μια ακόμη συνταγή είναι πάντα ευπρόσδεκτη.
Υλικά συνταγής
- 250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 250 γραμμ. βούτυρο σε κομμάτια
- 5 αυγά
- 150 γραμμ. ζάχαρη
- 100 γραμμ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μπολ. Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
- Λίγη λίγη, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα -αφού κρυώσει- στα χτυπημένα αυγά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά 12 πυρίμαχα σκεύη ατομικά για σουφλέ (και μιας χρήσεως είναι τέλεια).
- Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Γεμίζουμε τα μπολάκια (ισομοιράζουμε το μείγμα).
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 9΄-10΄.
- Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αμέσως με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.