Σουφλέ Πραλίνας

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

O σεφ Κώστας Περίκος βάζει όλη του την τέχνη και προτείνει ένα ξεχωριστό γλυκό για ερωτευμένους. Το σουφλέ πραλίνα γεμίζει το στόμα με την πλούσια γεύση του και θα σας αποζημιώσει για τον κόπο που απαιτεί η παρασκευή του.

ΥΛΙΚΑ

1 κουταλιά σούπας αλεύρι
150 γρ. γάλα
50 γρ. ζάχαρη βανίλια
4 αβγά, χωρισμένα τα ασπράδια απ’ τους κρόκους
25 γρ. βούτυρο, μαλακό

Πραλίνα

40 γρ. κομμένα αμύγδαλα
40 γρ. φουντούκια κομμένα
75 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε τους ξηρούς καρπούς σε ταψί, κάτω από το γκριλ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Tα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Bάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή χύτρα και τα βράζουμε μέχρι η ζάχαρη να γίνει καραμέλα.
  • Ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύουμε και τα βάζουμε αμέσως σ’ ένα λαδωμένο ταψί.
  • T’ αφήνουμε να κρυώσουν, τα βάζουμε σε γουδί και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν χοντρή σκόνη.
  • Χτυπάμε το αλεύρι με 2 κουταλιές γάλα σε μια χύτρα μέχρι να γίνει μια λεία μάζα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και ζάχαρη. Το βράζουμε σιγά για 1 λεπτό ανακατεύοντας.
  • Ρίχνουμε ένα – ένα τους κρόκους και το βούτυρο. Τα κρυώνουμε και προσθέτουμε την πραλίνα.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών μέχρι να πήξουν και τα ρίχνουμε στο μίγμα. Το βάζουμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα σουφλέ (1 λίτρο) και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, 190°C, για 35-40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Σερβίρουμε αμέσως.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…