Σουφλέ κολοκυθιού
Είχατε πάντα την εντύπωση ότι το σουφλέ είναι ένα παχυντικό φαγητό με πολλές θερμίδες; Μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Στη συνταγή που σας παρουσιάζουμε θα απολαύσετε ένα νόστιμο σουφλέ, χορταστικό και ταυτόχρονα ελαφρύ. Μπορείτε να το προσφέρετε και σαν ορεκτικό σε κάποιο γεύμα που θα οργανώσετε για τους φίλους σας. Θα σας δώσει την αίσθηση μιας αφράτης ομελέτας με γεύση κολοκυθιού.
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)
– 8 μέτρια κολοκυθάκια
– 2 αυγά
– 1κουταλάκι του γλυκού κορν-φλάεουρ
– Σκόρδο σε σκόνη
– 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
– Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα αφήνετε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά. Μόλις έχουν τελείως μαλακώσει, τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ, όπου τα λιώνετε με το πηρούνι.
- Ρίχνετε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τα αυγά και ανακατεύετε καλά.
- Σε μια κούπα αναμιγνύετε το κορν-φλάεουρ με την κρέμα γάλακτος και τα προσθέτετε.
- Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα τοποθετείτε σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος.
- Βάζετε το πυρέξ στο φούρνο και αφήνετε να ψηθεί για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.
- Μόλις ροδίσει η επιφάνεια το βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε.
Tip: Το συγκεκριμένο σουφλέ τρώγεται ευχάριστα και κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή όρεξη!