Αν είστε σε δίαιτα ή διατροφή, ένα γεύμα που σίγουρα σας έχουν προτείνει είναι σίγουρα ο σολωμός. Ψητός στο γκριλ …
Σολωμός με σάλτσα τυριού και μουστάρδας
Μια εκλεκτή συνταγή για σικ βραδιές κάτω από το σεληνόφως. Φιλέτο σολωμού στο φούρνο με πικάντικη σάλτσα μουστάρδας. Απολαύστε τη!
Υλικά
- Σολωμός5 φιλέτα
- Κεφαλογραβιέρα150 γρ τριμμένη ή καπνιστό τυρί μετσοβόνε
- Βούτυρο4 κουταλιές της σούπας
- Μουστάρδα πικάντικη1 κουτάλι της σούπας
- Κρέμα γάλακτος3 κουταλιές της σούπας
- Αλάτι1 κουταλάκι του γλυκού
- Πιπέρι1/2 κουταλάκι του γλυκού
______________________
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι καλύτερες τροφές για γυναίκες μετά τα 40
______________________
Οδηγίες
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι λίγο να μην καεί και το ρίχνουμε σε ένα ταψί ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Τοποθετούμε τα φιλέτα μέσα στο ταψί ή το πυρίμαχο σκεύος και τα περιχύνουμε με το βούτυρο.
- Ανάβουμε τον φούρνο στο γκρίλ στους 180 βαθμούς και ψήνουμε τα φιλέτα για περίπου 4 λεπτά.
- Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά όλα μαζί σε ένα μπολ πολύ καλά.
- Γυρίζουμε τα φιλέτα και από την άλλη μεριά και τα περιχύνουμε με το μείγμα που έχουμε φτιάξει και τα αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 4 λεπτά. Μόλις ροδίσουν σβήνουμε τον φούρνο.
ΠΗΓΗ:chefoulis.gr