Σολομός με αγκινάρες
Προτιμήστε τις αγκινάρες στη διατροφή. Προσφέρουν στον οργανισμό σας αμέτρητα θρεπτικά στοιχεία και πάνω απ’ όλα είναι νόστιμες και ταιριάζουν εύκολα σε κάθε συνταγή. Το μενού για σήμερα είναι σολομός πλούσιος σε Ω3 λιπαρά οξέα και αγκινάρες!
Υλικά
4 φέτες σολομό
4 αγκινάρες
1 ματσάκι μαϊντανό
4 σκελίδες σκόρδο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
2-3 κλωναράκια άνηθο
Λευκό ξηρό κρασί
2 κ.σ. βούτυρο
1 φλ. κρέμα γάλακτος
2 κ. σ. γάλα
1 κ.σ. κοφτή κορν φλάουερ
Λάδι, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
Εκτέλεση
- Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το σκόρδο, το μαϊντανό και 1 κ.σ. λάδι και τα ανακατεύετε καλά.
- Έπειτα αδειάζετε τον κάδο.
- Καθαρίζετε τις αγκινάρες αφαιρώντας όλα τα σκληρά μέχρι το τρυφερό μέρος τους.
- Αφαιρείτε το χνούδι, ανοίγετε λίγο τα φύλλα και γεμίζετε αυτό το χώρο με το μείγμα του μαϊντανού.
- Ρίχνετε πάνω στις αγκινάρες λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και τις τυλίγετε με αλουμινόχαρτο
- Ψήνετε τις αγκινάρες για 25 λεπτά στους 150ο C
- Όταν ψηθούν οι αγκινάρες, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τις αφήνετε στην άκρη μέχρι να ψήσετε το σολομό και από τις δυο μεριές.
- Όταν είναι έτοιμο και το ψάρι φτιάχνετε τη σάλτσα που θα νοστιμίσει το φαγητό.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά με βούτυρο το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και τέλος προσθέτετε το κρασί.
- Αφήνετε το μίγμα μέχρι το κρασί να εξατμιστεί.
- Στη συνέχεια προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά: κρέμα γάλακτος, γάλα, κορν φλάουερ, αλάτι πιπέρι, ζάχαρη, λάδι και ανακατεύετε διαρκώς με το σύρμα.
- Όταν αρχίσει το μίγμα να πήζει αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει.
- Για να σερβίρετε το φαγητό βάζετε πάνω στο πιάτο το σολομό μαζί με μια αγκινάρα και περιχύνετε με τη λευκή σάλτσα.