Σοκολατένιες απολαύσεις!
Η σοκολάτα είναι το μοναδικό γλυκό που έχει αμέτρητους θαυμαστές ανά τον κόσμο. Τα είδη της σοκολάτας: γάλακτος, λευκή ή μαύρη. Όποια και αν είναι η προτίμησή σας η συνταγή θα είναι πετυχημένη. Αν προτιμάτε στη συνταγή με ξηρούς καρπούς μπορείτε να προσθέσετε αμύγδαλα, φιστίκια ή φουντούκια ψιλοκομμένα στο μίγμα με τα μπισκότα!
Yλικά
100 γρ. βούτυρο
30 γρ. σιρόπι
20 γρ. κακάο σε σκόνη
250 γρ. μπισκότα βουτύρου θρυμματισμένα
75 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κομματάκια
25 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. γάλα
Εκτέλεση
- Λαδώνετε ελαφρά ένα ρηχό ταψί (διάμετρος 18 εκ.).
- Bάζετε σε μικρό κατσαρολάκι το βούτυρο, το σιρόπι και το κακάο και ζεσταίνετε ώσπου να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.
- Προσθέτετε στο μίγμα τα μπισκότα και τα ρίχνετε στο ταψί.
- Πιέζετε καλά να πάει παντού και να έχει ομοιόμορφο πάχος.
- Bάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα ώσπου να πήξει καλά.
- Λιώνετε τη σοκολάτα γάλακτος με το γάλα και τη ζάχαρη άχνη σε μπεν μαρί.
- Aνακατεύετε καλά και ρίχνετε τη σοκολάτα πάνω στο μίγμα από τα μπισκότα.
- Ξαναβάζετε στο ψυγείο να παγώσει πριν το κόψετε σε κομμάτια.