Σοκολατένια τρουφάκια

Συντάκτης: Τώνια Παπαδάκη

Σοκολατένια τρουφάκιαΣούπερ σοκολατένια πανεύκολη συνταγή! Πεντανόστιμο αποτέλεσμα! Καλή επιτυχία!

Υλικά

250γρ σοκολάτα κουβερτούρα

¾ φλυτζανιού γάλα ζαχαρούχο

2 φλυτζάνια ινδική καρύδα τριμμένη

2 κουταλιές κονιάκ ή ουίσκι

½ φλυτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα

1 φακελάκι τρούφα σοκολάτα ή πολύχρωμη

(ζάχαρη άχνη και καραμελλόχαρτα προαιρετικά)

Εκτέλεση

Κόβουμε την σοκολάτα σε κομμάτια και λιώνουμε σε μπαιν- μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και προσθέτουμε το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αν μας φαίνεται πολύ μαλακό για να το πλάσουμε προσθέτουμε λίγη ζάχαρη άχνη. Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα ρίχνουμε σε ένα άλλο μπωλ που έχουμε βάλει την τρούφα και τα επικαλύπτουμε καλά. Σερβίρουμε σε καραμελλόχαρτα.

Συντάκτης: Τώνια Παπαδάκη,

Influence:

Παράλληλα με τη διδασκαλία της Αγγλικής και Γερμανικής Γλώσσας έχει εξελίξει και το ταλέντο της στη ζαχαροπλαστική και τις καλλιτεχνικές χειροποίητες δημιουργίες…