Σοκολατένια πλεξούδα

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου

Ένα γλυκό με υπέροχη σοκολατένια γεύση που φτιάχνεται γρήγορα και με λίγα υλικά αλλά φαίνεται εντυπωσιακό! Ψήστε το για 25 λεπτά στο φούρνο και είναι έτοιμο να το απολαύσετε…

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

1 σοκολάτα (ολόκληρη)

1 αυγό (ή βούτυρο)

λίγα αμύγδαλα

Εκτέλεση

  • Απλώστε το φύλλο σφολιάτας σε ένα ρηχό ταψί (πάνω σε λαδόκολλα) και τοποθετήστε τη σοκολάτα στη μέση αφήνοντας δεξιά και αριστερά την ίδια απόσταση και 2 εκατοστά πάνω και κάτω.
  • Κόψτε όσο φύλλο περισσεύει και αφαιρέστε το.
  • Κόψτε το φύλλο αριστερά και δεξιά από τη σοκολάτα σε λωρίδες 2 εκατοστών.
  • Διπλώστε πρώτα το πάνω και κάτω μέρος αγκαλιάζοντας την άκρη της σοκολάτας και συνεχίστε διπλώνοντας τις λωρίδες εναλλάξ και διαγώνια πάνω στη σοκολάτα. Στο κάτω μέρος ίσως χρειαστεί να κόψετε τις λωρίδες που περισσεύουν σε μήκος (ή να τις διπλώσετε κάτω από τη σοκολάτα).
  • Περάστε το πάνω μέρος με χτυπημένο αυγό (ή λιωμένο βούτυρο) και πασπαλίστε με τριμμένο αμύγδαλο (ή ότι άλλους ξηρούς καρπούς θέλετε).
  • Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε το γλυκό σας στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά (μέχρι να ροδίσει).

* Για να μην κολλάει το φύλλο στα δάχτυλά σας, βουτήξτε τα σε λίγο νερό.

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.