Σοκολατένια brownies

Συντάκτης: Τώνια Παπαδάκη

Σοκολατένια browniesΠεντανόστιμα, απόλυτα σοκολατένια και λαχταριστά brownies! Θα ξετρελάνουν τα πιτσιρίκια με την έντονη μυρωδιά σοκολάτας και θα συνοδεύσουν τέλεια έναν απογευματινό καφέ. Σερβίρετέ τα με παγωτό βανίλια, καραμέλα ή σοκολάτα και δημιουργήστε ένα από τα πιο αγαπημένα επιδόρπια.

Υλικά για 26 μερίδες

225 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

195 γρ βούτυρο

300 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

3 κουταλιές της σούπας κακάο

2 βανίλιες

5 αβγά μεσαία

¼ κουταλάκι του τσαγιού αλάτι

145 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

125 γρ σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα και το μαλακό βούτυρο σε μπεν μαρί κι ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κακάο και τις βανίλιες.

Χτυπάμε τα αβγά με αβγοδάρτη και τα προσθέτουμε στο μπωλ μαζί με το ελάχιστο αλάτι.

Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας με μαρίζ πια.

Τέλος ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε να πάνε παντού. Το μείγμα είναι έτοιμο.

Βουτυρώνουμε καλά ένα ορθογώνιο πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο.

Λίγο πριν τελειώσει η ώρα ψησίματος βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο και αυτό δεν πρέπει να βγει τελείως καθαρό. Το γλυκό μας πρέπει να είναι λίγο ζουμερό στο εσωτερικό και τραγανό στο εξωτερικό.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια.

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!

Συντάκτης: Τώνια Παπαδάκη,

Influence:

Παράλληλα με τη διδασκαλία της Αγγλικής και Γερμανικής Γλώσσας έχει εξελίξει και το ταλέντο της στη ζαχαροπλαστική και τις καλλιτεχνικές χειροποίητες δημιουργίες…