Σκορδομακάρονα

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Νοστιμιά και μυρωδιά σε μια από τις πλέον γρήγορες συνταγές για να χορτάσετε την πείνα σας. Ενδείκνυται για αρχάριους, εργένηδες και πολυάσχολους. Προϋπόθεση να αγαπάτε το σκόρδο… και να σας αγαπούν τόσο πολύ ώστε να μην νοιάζονται για τις ευωδιές που αφήνει στο στόμα!

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 ή όποια προτιμάτε

3 κουταλιές της σούπας πελτέ

αλάτι και πιπέρι

1 1/2 κεφάλι σκόρδο

1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα βάζετε αλατισμένο νερό να βράσει
  • Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια
  • Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
  • Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα σκόρδα
  • Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε
  • Στην κατσαρόλα βάζετε το λάδι και τσιγαρίζετε λίγο το σκόρδο
  • Προσθέτετε την ντομάτα διαλυμένη σε λίγο νερό
  • Αλατοπιπερώνετε
  • Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει και να μείνει με το λάδι της
  • Ρίχνετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και ανακατεύετε

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…