Σκορδάτη κόκκινη σάλτσα για μακαρόνια
Το σκόρδο όταν έχει λιώσει, δίνει μια τέτοια γλύκα στο φαγητό που αλλάζει καθοριστικά το χαρακτήρα του. Δοκιμάστε μια παραλλαγή της κλασικής σάλτσας ντομάτας που θα σας ξετρελάνει!
Υλικά
Μισό πακέτο μακαρόνια No. 10
2 ντομάτες
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
10 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 κ. γλ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βράζετε τα μακαρόνια, τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με καυτό λάδι.
- Σε μια μεσαία κατσαρόλα σοτάρετε τις 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες) στο ελαιόλαδο.
- Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη.
- Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβετε σε κομματάκια και τις ρίχνετε στη σάλτσα.
- Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, προσθέτετε ένα ποτήρι νερό, τα υπόλοιπα σκόρδα και ανακατεύετε καλά.
- Αφήνετε να βράσει για 1’ περίπου σε υψηλή φωτιά.
- Προσθέτετε νερό αν χρειάζεται.
- Στο τέλος, παίρνετε 2 κ.σ. από τη σάλτσα και τις ρίχνετε σε ένα μπολ.
- Ρίχνετε αλεύρι και ανακατεύετε καλά να μη σβολιάσει.
- Ρίχνετε το μίγμα ξανά στην κατσαρόλα για να δέσει η σάλτσα.
- Κλείνετε τη φωτιά και ανακατεύετε για 1 λεπτό.
- Σερβίρετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με άφθονο τριμμένο τυρί, κατά προτίμηση γκούντα.
Καλή απόλαυση!