Σεφταλιές
Ακολουθήστε τη συνταγή βήμα-βήμα για να φτιάξετε νόστιμες σεφταλιές! Τα μυρωδικά είναι το μυστικό για ένα νόστιμο αποτέλεσμα. Σερβίρονται με πολλούς τρόπους, σαλάτα εποχής, τηγανιτές ή βραστές πατάτες, βραστά λαχανικά, είναι μερικές από τις προτιμήσεις μας, η επιλογή είναι δική σας!
Υλικά
1 κιλό άπαχος κιμάς αρνίσιος
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κ. λάδι
3 σκελίδες λιωμένες σκόρδο
1 κ. ξερός δυόσμος
1 κ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κ. γλ. ρίγανη
3 κ. γαλέτα
1 αυγό
1 αρνίσια σκέπη
3 λεμόνια χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
- Σε μπολ βάζετε όλα τα υλικά εκτός από τη σκέπη και το λεμόνι.
- Ζυμώνετε για 5 λεπτά.
- Ξεπλένετε τη σκέπη.
- Αφαιρείτε τα χοντρά κομμάτια λίπους, τη βάζετε σε μπολ με νερό και χυμό λεμόνι, να ασπρίσει και να φύγει η “βαριά” μυρωδιά της.
- Απλώνετε σε καθαρή επιφάνεια και κόβετε σε μακρόστενα κομμάτια.
- Πλάθετε τον κιμά σε μπαλάκι και βάζετε στην άκρη του κάθε κομματιού της σκέπης.
- Τυλίγετε να περιστραφεί γύρω από τον κιμά η σκέπη 1-2 φορές.
- Ψήνετε στο γκριλ για 8-10 λεπτά την κάθε πλευρά.
- Σερβίρετε με φρέσκια πράσινη σαλάτα και ντομάτες.