Σεφταλιές

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

ΣεφταλιέςΑκολουθήστε τη συνταγή βήμα-βήμα για να φτιάξετε νόστιμες σεφταλιές! Τα μυρωδικά είναι το μυστικό για ένα νόστιμο αποτέλεσμα. Σερβίρονται με πολλούς τρόπους, σαλάτα εποχής, τηγανιτές ή βραστές πατάτες, βραστά λαχανικά, είναι μερικές από τις προτιμήσεις μας, η επιλογή είναι δική σας!

Υλικά

1 κιλό άπαχος κιμάς αρνίσιος
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κ. λάδι
3 σκελίδες λιωμένες σκόρδο
1 κ. ξερός δυόσμος
1 κ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κ. γλ. ρίγανη
3 κ. γαλέτα
1 αυγό
1 αρνίσια σκέπη
3 λεμόνια χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

  • Σε μπολ βάζετε όλα τα υλικά εκτός από τη σκέπη και το λεμόνι.
  • Ζυμώνετε για 5 λεπτά.
  • Ξεπλένετε τη σκέπη.
  • Αφαιρείτε τα χοντρά κομμάτια λίπους, τη βάζετε σε μπολ με νερό και χυμό λεμόνι, να ασπρίσει και να φύγει η “βαριά” μυρωδιά της.
  • Απλώνετε σε καθαρή επιφάνεια και κόβετε σε μακρόστενα κομμάτια.
  • Πλάθετε τον κιμά σε μπαλάκι και βάζετε στην άκρη του κάθε κομματιού της σκέπης.
  • Τυλίγετε να περιστραφεί γύρω από τον κιμά η σκέπη 1-2 φορές.
  • Ψήνετε στο γκριλ για 8-10 λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Σερβίρετε με φρέσκια πράσινη σαλάτα και ντομάτες.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…