Σε 100 απομακρυσμένα μέρη «ταξιδεύει» η τηλεϊατρική Vodafone
Για 8η συνεχή χρονιά, προσφέρεται ιατρική βοήθεια σε 100 απομακρυσμένα χωριά και νησιά όλης της χώρας… χάρη στο πρόγραμμα τηλεϊατρικής της Vodafone. Από την Ορεστιάδα έως τη Γαύδο, οι κάτοικοι που φροντίζονται από απρόσιτα ιατρεία αποκτούν την ευκαιρία της εξειδικευμένης ιατρικής βοήθειας, με «εργαλείο» το δίκτυo της εταιρείας!
Σύμφωνα με τη Vodafone, πάνω από «500.000 κάτοικοι αυτών των περιοχών έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε ειδικευμένες υπηρεσίες υγείας χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους». Έτσι, αξιοποιείται κάθε «τεχνολογική» δυνατότητα, ώστε να αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή χιλιάδων ασθενών που δεν έχουν πρόσβαση σε μεγάλα νοσοκομεία.
Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι θα οδηγούνται προς τα περιφερειακά ιατρεία για να κάνουν τις εξετάσεις τους, όπως π.χ. ένα καρδιογράφημα, με τη διαφορά ότι αυτές θα αποστέλλονται μέσω δικτύου σε ειδικούς ιατρούς του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Παράλληλα, οι ειδικευόμενοι θα δίνουν συμβουλές και θα ενημερώνονται για την κατάσταση των ασθενών.
«Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, στα τριάντα χρόνια ζωής του, συνεχίζει να υλοποιεί πλήθος προγραμμάτων που απευθύνονται σε πολίτες με ανάγκες, σε πολύτεκνες οικογένειες, στους κατοίκους ακριτικών και απομακρυσμένων περιοχών της χώρας. Επίσης, στηρίζει, σε μόνιμη βάση, πρωτοβουλίες, όπως τα Χωριά SOS και το Χαμόγελο του Παιδιού», σχολιάζει ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.
Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του ΙΣΑ, αναφέρθηκε στις δυνατότητες που προσφέρει η Τηλεϊατρική, καθώς η υπηρεσία διαχειρίζεται ένα περιστατικό με πιο εξειδικευμένο τρόπο και με χαμηλότερο κόστος. Άλλωστε, έτσι εξοικονομούνται χρήματα και μειώνεται ο αριθμός των αερομεταφορών. «Ο γιατρός που βρίσκεται μόνος στην απομακρυσμένη περιοχή έχει τη δυνατότητα της άμεσης καθοδήγησης στην προσέγγιση του περιστατικού και την επείγουσα διαχείρισή του. Παράλληλα, οι περιοχές αυτές πρέπει να στελεχωθούν με εκπαιδευμένο ιατρικό δυναμικό που θα αποτελεί το “Γιατρό Αιχμής της Άγονης Γραμμής”», σχολιάζει ο κ. Πατούλης.