Σαβαγιάρ με μους

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Ότι πιο εύκολο υπάρχει σε συνταγή για γλυκό. Και ένας αρχάριος μπορεί να τα καταφέρει. Επίσης, τη μους σοκολάτας μπορείτε να βρείτε ως έτοιμο μείγμα στα σουπερμάρκετ.

Υλικά

450 γρ. σαβαγιάρ

2 φλ. γάλα

1 φλιτζανάκι λικέρ

για τη μούς

1 σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια

1 κουτάκι κρέμα γάλακτος

  • Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί
  • Την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει
  • Στη συνέχεια με το μίξερ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
  • Ρίχνετε μέσα στη σοκολάτα κάθε φορά λίγη σαντιγί και ανακατεύετε προσεχτικά με τη σπάτουλα.

Εκτέλεση

  • Ανακατεύετε σε ένα μπολ το γάλα μαζί με το λικέρ.
  • Βουτάτε τα μισά σαβαγιάρ στο μίγμα και τα στρώνετε στην πιατέλα.
  • Απλώνετε από πάνω τη μισή μους και πασπαλίζετε αν θέλετε με αμύγδαλα (ή οτιδήποτε άλλο).
  • Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα μισά υλικά.
  • Επίσης γαρνίρετε από πάνω με ό,τι θέλετε (σαντιγύ, φρούτα κλπ.)

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…