Σάλτσα τουρλού λαχανικών

Συντάκτης: Άννα Φρύνη

Σάλτσα τουρλού λαχανικώνΜια σάλτσα έμπνευση της στιγμής που συνδυάζεται τέλεια με μακαρόνια ή κρέας. Είναι ένας ωραίος τρόπος να «ξεγελάσετε» τα παιδιά, δίνοντας τους ένα πλούσιο μίγμα λαχανικών με όλα τα θρεπτικά τους συστατικά, χωρίς να μπορούν να ξεχωρίσουν τη γεύση κάποιου λαχανικού που πιθανώς δεν τους αρέσει. Για πιο ελαφριά εκδοχή αν θέλετε αφαιρέστε το κρασί. Η νοστιμιά των λαχανικών θα παραμείνει στο πιάτο με την απαλή γεύση της κρέμας γάλακτος να δένει αρμονικά την πολύχρωμη σάλτσα μας.

Υλικά:

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 μεγάλο κολοκύθι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 καρότο
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 ντομάτες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 χυμό ντομάτας
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Σκόρδο σε σκόνη
  • 100 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη

Εκτέλεση

Αρχικά ξεφλουδίζετε το κρεμμύδι, το κολοκύθι και το καρότο και τα τρίβετε στον τρίφτη.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και προσθέτετε τα τριμμένα λαχανικά. Κόβετε το κοτσάνι από την πιπεριά, αφαιρείτε τους σπόρους και την κόβετε σε μικρές λωρίδες. Αντίστοιχα αφαιρείτε το κοτσάνι της μελιτζάνας και την τρίβετε και αυτή στον τρίφτη.

Βάζετε σε μεσαία φωτιά τα λαχανικά να σωταριστούν. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με το σκόρδο σε σκόνη και προσθέτετε το ξύδι. Κατόπιν, σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, τις κόβετε σε μικρά κυβάκια και τις ρίχνετε και αυτές στο μίγμα. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας και τη ζάχαρη και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 1 περίπου ώρα. Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτετε στο τέλος την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.

Σερβίρετε συνδυάζοντας τη σάλτσα σας με τα αγαπημένα σας ζυμαρικά για μια φρέσκια καλοκαιρινή γεύση.

Καλή σας όρεξη!

Συντάκτης: Άννα Φρύνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.