Σάλτσα τόνου για ζυμαρικά

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Σας προτείνουμε μια καλοκαιρινή –και όχι μόνο- σάλτσα για τα ζυμαρικά σας με ντομάτα, τόνο και μπεσαμέλ. Η επιλογή των ζυμαρικών είναι της αρεσκείας σας, η συμβουλή μας είναι να προτιμήσετε φιογκάκια!

Υλικά

2 κονσέρβες τόνος, στραγγισμένος και λιωμένος

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.γ. σπόρους κύμινου

Καυτερή πιπεριά

1/2 φλ. ντομάτα ξεφλουδισμένη, ψιλοκομμένη

1/2 κ.σ. βούτυρο

2 κ.γ. αλεύρι

500 ml γάλα

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σοτάρετε το κρεμμύδι και το κύμινο με λάδι.
  • Προσθέτετε την πιπεριά, τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζετε μέχρι να γίνει πηχτή σάλτσα.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα φτιάχνετε μπεσαμέλ προσθέτοντας μέσα το βούτυρο, το γάλα και το αλεύρι.
  • Ανακατεύετε με τη σάλτσα ντομάτας και προσθέτετε τον τόνο.

Η σάλτσα με τόνο για τα ζυμαρικά σας είναι έτοιμη!

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…