Σάλτσα μανιταριού με μυρωδικά

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Την παρακάτω συνταγή μπορείτε άνετα να την χρησιμοποιήσετε σαν σάλτσα για να συνοδέψετε διάφορα πιάτα, από κάθε είδους ζυμαρικά (πέννες, σπαγγέτι, λαζάνια, φιογκάκια) μέχρι κρέατα (φιλέτο κοτόπουλο, ψαρονέφρι, μπριζόλες)!

Υλικά:

2 κιλά μανιτάρια (σε συσκευασία)

6 κουταλιές ελαιόλαδο

1-2 σκελίδες σκόρδοψιλοκομμένο

2 πρέζες θυμάρι τριμμένο

1 ποτήρι κρασί λευκό

Χυμό 2 λεμονιών

1 ποτήρι νερό

1/2 φύλλο δάφνης

Αλάτι

1 κουταλάκι πιπέρι κόκκους

Ετοιμασία

  • Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με καθαρό πανί και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και μόλις αχνίσει ρίχνουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και το θυμάρι και τα σοτάρουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το χυμό λεμονιών, το νερό, αλάτι, πιπέρι και τη δάφνη και μόλις πάρουν βράση σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε να ρεντουίρει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε τα μανιτάρια ζεστά μόνα τους ή ως συνοδευτικό κρέατος ή και κρύα μέσα στο ζουμί τους.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…