Σαλάτα ρόκα-παρμεζάνα με ιδιαίτερο dressing από μέλι

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Σαλάτα ρόκα-παρμεζάνα με ιδιαίτερο dressing από μέλιΜια κλασική συνταγή για σαλάτα ρόκα-παρμεζάνα παίρνει άλλη διάσταση προσθέτοντας μια μυστική πινελιά στο dressing με μέλι! Μια περιποιημένη, χορταστική σαλάτα κατάλληλη για κάθε εποχή, εφόσον βέβαια βρίσκετε ώριμα αβοκάντο για να τη συνοδέψετε.

Υλικά

1 μαρούλι
1 ρόκα
5-6 αγγουράκια
3-4 αβοκάντο
3 πιπεριές ψιλοκομμένες
250 γρ. παρμεζάνα κομμένη σε φύλλα

Για το dressing:

1/4 κούπας μέλι
2 κ. σ. μουστάρδα dijon
2 κ. σ. χυμό λεμονιού
1/4 κούπας άσπρο ξύδι σταφιλιού
1/2 κούπας ηλιανθέλαιο

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβετε το μαρούλι, τη ρόκα, τα αγγουράκια και τις πιπεριές.
  • Τέλος, προσθέτετε από πάνω το αβοκάντο και τα φύλλα παρμεζάνας.
  • Σε ένα blender βάζετε το μέλι, τη μουστάρδα,το χυμό λεμονιού και
    το ξύδι και τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε σιγά-σιγά το λάδι και τα χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο κρεμώδες μείγμα.
  • Βάζετε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο.
  • Στη συνέχεια περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…