Σαλάτα ρόκα-παρμεζάνα με ιδιαίτερο dressing από μέλι
Μια κλασική συνταγή για σαλάτα ρόκα-παρμεζάνα παίρνει άλλη διάσταση προσθέτοντας μια μυστική πινελιά στο dressing με μέλι! Μια περιποιημένη, χορταστική σαλάτα κατάλληλη για κάθε εποχή, εφόσον βέβαια βρίσκετε ώριμα αβοκάντο για να τη συνοδέψετε.
Υλικά
1 μαρούλι
1 ρόκα
5-6 αγγουράκια
3-4 αβοκάντο
3 πιπεριές ψιλοκομμένες
250 γρ. παρμεζάνα κομμένη σε φύλλα
Για το dressing:
1/4 κούπας μέλι
2 κ. σ. μουστάρδα dijon
2 κ. σ. χυμό λεμονιού
1/4 κούπας άσπρο ξύδι σταφιλιού
1/2 κούπας ηλιανθέλαιο
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβετε το μαρούλι, τη ρόκα, τα αγγουράκια και τις πιπεριές.
- Τέλος, προσθέτετε από πάνω το αβοκάντο και τα φύλλα παρμεζάνας.
-
Σε ένα blender βάζετε το μέλι, τη μουστάρδα,το χυμό λεμονιού και
το ξύδι και τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. - Στη συνέχεια προσθέτετε σιγά-σιγά το λάδι και τα χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο κρεμώδες μείγμα.
- Βάζετε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο.
- Στη συνέχεια περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing.