Σαλάτα με ταλιατέλες
Η σαλάτα φτιάχνεται και με άλλα ζυμαρικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Σας παρουσιάζουμε σήμερα μια πολύχρωμη σαλάτα με ρόκα, κάπαρη, βασιλικό, μοτσαρέλα! Πάρτε θέση στην κουζίνα και ξεκινήσετε τη μαγειρική!
Υλικά
500 γρ. ταλιατέλες
5 ώριμες ντομάτες
300 γρ. μοτσαρέλα
200 γρ. μανιτάρια
1 ματσάκι βασιλικό
1 ματσάκι ρόκα
4 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. κάπαρη
1 κ. γλ. φρέσκο πράσινο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ. σ. ξίδι (κατά προτίμηση χωριάτικο)
Φρεσκοκομμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε τις ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό al dente
- Ξεπλένετε με κρύο νερό και τις αφήνετε να σουρώσουν καλά
- Κόβετε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους
- Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τη σάλτσα: το ελαιόλαδο, την κάπαρη, το πράσινο πιπέρι, το σκόρδο και το ξύδι
- Προσθέτετε τις κομμένες ντομάτες, τα μανιτάρια και τα αφήνετε να μείνουν για 10 λεπτά
- Προσθέτετε μέσα στη σάλτσα τις ταλιατέλες, την ρόκα και τον βασιλικό.
- Κόβετε σε κύβους τη μοτσαρέλα, την προσθέτετε με τα άλλα υλικά και ανακατεύετε
- Δοκιμάζετε για αλάτι και σερβίρετε σε πιάτα γαρνίροντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι