Σαλάτα με αγκινάρες και σολομό

Συντάκτης: Άννα Φρύνη

Σαλάτα με αγκινάρες και σολομό

Από όποια πλευρά κι αν το δούμε, αυτή η σαλάτα έχει κάτι το εξωτικό. Η δυνατή γεύση του σολομου έρχεται και δένει υπέροχα με τα μπόλικα σαλατικά που περιλαμβάνονται σε αυτή τη συνταγή. Δροσερή και καλοκαιρινή…

Υλικά:

  • Καρδιές από μαρούλι
  • 150γρ. καπνιστός σολομός
  • 6 ντοματίνια
  • 2 αγκινάρες
  • 1 μικρό αγγουράκι
  • 1 χυμό λεμονιού
  • Λίγο άνηθο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • Αλάτι, πιπέρι

– Σε μια μεγάλη πιατέλα τοποθετούμε τις καρδιές από το μαρούλι. Παράλληλα, βράζουμε τις αγκινάρες σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις προσθέτουμε στην πιατέλα. Καθαρίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια. Το προσθέτουμε στην σαλάτα και πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο.

– Κόβουμε το σολομό σε λεπτές λωρίδες και τις τοποθετούμε στην σαλάτα. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μίγμα το dressing μας, το περιχύνουμε στην σαλάτα. Στο τέλος γαρνίρουμε με τα ντοματίνια και απολαμβάνουμε.

– Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο dressing. Μια πολύ καλή επιλογή είναι το Crazy Citrus της σειράς Bio Bandits. Ένα βιολογικό dressing με ιδιαίτερα όξινη γεύση (εξ’ ου και το όνομά του) που ταιριάζει τέλεια με ψάρια και θαλασσινά. Θα το βρείτε σε καταστήματα delicatessen ή επιλεγμένα super market.

Συντάκτης: Άννα Φρύνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.