Σαλάτα Φακής

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Σαλάτα ΦακήςΟι φακές σούπα, έχουν θρέψει γενιές και γενιές στην Ελλάδα. Φακές όμως δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη σούπα. Η νέα μόδα της μοντέρνας Ελληνικής –και όχι μόνο- κουζίνας θέλει το συγκεκριμένο όσπριο ως μια εξαιρετικη βάση για σαλάτα. Υγιεινές και θρεπτικές οι φακές δίνουν μοναδική γεύση στα πιάτα μας. Ας τις δούμε και από μια άλλη οπτική…

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. Αντίδια

2 κουταλάκια Ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι Ζάχαρη

1 μέτρια Κίτρινη(ες) Πιπεριά(ές)

1/3 φλυτζανιού κόκκινο Κρασόξυδο

1 μέτρια Κόκκινη(ες) πιπεριά(ες)

4 φλυτζάνια Νερό

1 σκελίδα πολτοποιημένη Σκόρδο

1 φλυτζάνι Φακές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόψτε στα τέσσερα τις πιπεριές και αφαιρέστε τα σπόρια και τις μεμβράνες.
  • Ψήστε τες στο γκριλ ή σε πολύ ζεστό φούρνο, με την φλούδα από πάνω, μέχρι να φουσκώσει και να μαυρίσει η φλούδα.
  • Σκεπάστε τις πιπεριές με αλουμινόχαρτο για 5 λεπτά. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τες.
  • Ανακατώστε σε ένα μικρό κατσαρόλι τις φακές, το νερό και το σκόρδο. Σιγοβράστε χωρίς καπάκι περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
  • Στραγγίστε και πετάξτε το σκόρδο.
  • Ανακατώστε σε ένα μπολ τις φακές και τις πιπεριές.
  • Βάλτε στο σέικερ το ξύδι, τη ζάχαρη και το μισό λάδι και χτυπήστε τα καλά.
  • Αδειάστε αυτό το ντρέσιγκ πάνω στις φακές. Ανακατώστε καλά.
  • Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίξτε το μισό από το υπόλοιπο λάδι και τα μισά αντίδια.
  • Σωτάρετέ τα καλά μέχρι να μαραθούν. Συνεχίστε με το υπόλοιπο λάδι και τα υπόλοιπα αντίδια.
  • Ανακατώστε τα αντίδια με τις φακές.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…