Ρύζι με σαφράν, μελιτζάνες και γραβιέρα!
Το σαφράν ή κρόκος Κοζάνης είναι φημισμένος από την αρχαιότητα. Δίνει υπέροχο άρωμα στα φαγητά παράλληλα όμως έχει και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε ρύζι σας προτείνουμε να προσθέσετε λίγο κρόκο Κοζάνης, μελιτζάνες και φυσικά τριμμένη γραβιέρα!
Υλικά
1 πακέτο ρύζι
Ελαιόλαδο
½ γρ. κρόκος Κοζάνης (σαφράν)
2 μελιτζάνες μακρόστενες κομμένες σε κύβους
1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση
- Παίρνετε την ποσότητα ρυζιού που θέλετε και την ξεπλένετε πολύ καλά.
- Ύστερα την αφήνετε να στραγγίξει.
- Βάζετε την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτετε ελαιόλαδο.
- Ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε συνεχώς για 1’ ώστε να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
- Ρίχνετε ζεστό νερό στην κατσαρόλα τόσο ώστε να καλύψετε το ρύζι.
- Προσθέτετε το σαφράν, αλατίζετε και περιμένετε μέχρι να απορροφήσει το νερό.
- Ρίχνετε όσες φορές νερό θέλετε μέχρι το ρύζι να βράσει στο σημείο που θέλετε.
- Όταν είναι έτοιμο αφαιρείτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και καλύπτετε με ένα καθαρό πανί.
- Στη συνέχεια σοτάρετε τις μελιτζάνες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Τις αφαιρείτε από τη φωτιά και τις ρίχνετε κατευθείαν στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
- Στο τέλος όσο είναι ακόμα ζεστό το φαγητό πασπαλίζετε με τη γραβιέρα!