Ρύζι με μανιτάρια
Μία συνταγή ιδιαίτερη και ξεχωριστή για τους λάτρεις των μανιταριών. Αν επιθυμείτε να νιώσετε σημαντικοί μπορείτε να εντυπωσιάσετε τον εαυτό σας ή τους αγαπημένους σας δοκιμάζοντας να μαγειρέψετε το ακόλουθο πιάτο στο σπίτι σας!
Υλικά
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. ρύζι για ριζότο
15 γρ. βούτυρο
15 ml ξηρό λευκό κρασί
80-100 ml ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου)
50 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
10 γρ. βούτυρο
100 γρ. φρέσκα μανιτάρια ή μίγμα από διάφορα είδη
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε ελαφρά το ρύζι και τα κρεμμύδια στο βούτυρο.
- Προσθέτετε το λευκό κρασί και περίπου το 1/4 από τον ζωμό.
- Αφήνετε το ρύζι να βράσει μέχρι να φύγει το επιπλέον υγρό.
- Συνεχίζετε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το υγρό.
- Ανακατεύετε συχνά κατά τη διάρκεια.
- Το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τυρί, βούτυρο και ανακατεύετε μια φορά.
- Ξεπλένετε και κόβετε τα μανιτάρια.
- Τα τηγανίζετε στο ελαιόλαδο μέχρι να χρυσίσουν.
- Προσθέτετε το σκόρδο.
- Απλώνετε τα μανιτάρια πάνω στο ριζότο.
Σερβίρετε καυτό!