Ρύζι με μανιτάρια

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Ρύζι με μανιτάριαΜία συνταγή ιδιαίτερη και ξεχωριστή για τους λάτρεις των μανιταριών. Αν επιθυμείτε να νιώσετε σημαντικοί μπορείτε να εντυπωσιάσετε τον εαυτό σας ή τους αγαπημένους σας δοκιμάζοντας να μαγειρέψετε το ακόλουθο πιάτο στο σπίτι σας!

Υλικά

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλ. ρύζι για ριζότο

15 γρ. βούτυρο

15 ml ξηρό λευκό κρασί

80-100 ml ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου)

50 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο

10 γρ. βούτυρο

100 γρ. φρέσκα μανιτάρια ή μίγμα από διάφορα είδη

1 κ. σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε ελαφρά το ρύζι και τα κρεμμύδια στο βούτυρο.
  • Προσθέτετε το λευκό κρασί και περίπου το 1/4 από τον ζωμό.
  • Αφήνετε το ρύζι να βράσει μέχρι να φύγει το επιπλέον υγρό.
  • Συνεχίζετε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το υγρό.
  • Ανακατεύετε συχνά κατά τη διάρκεια.
  • Το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τυρί, βούτυρο και ανακατεύετε μια φορά.
  • Ξεπλένετε και κόβετε τα μανιτάρια.
  • Τα τηγανίζετε στο ελαιόλαδο μέχρι να χρυσίσουν.
  • Προσθέτετε το σκόρδο.
  • Απλώνετε τα μανιτάρια πάνω στο ριζότο.

Σερβίρετε καυτό!

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…