Ρολό ψητών λαχανικών με φρέσκα αρωματικά
Το μενού της ημέρας; Ρολό ψητών λαχανικών με φρέσκα αρωματικά. Η συνταγή αυτή αποτελεί έναν υγιεινό και πρωτότυπο τρόπο προκειμένου να προσλάβετε όλες εκείνες τις ευεργετικές ιδιότητες όχι μόνο της μελιτζάνας αλλά και όλων των λαχανικών που συμπεριλάβαμε για εσάς στη συνταγή. Παντρέψαμε, λοιπόν, ακόμη μία φορά όλα τα λαχανικά και δεν μένει παρά να απογειωθείτε γευστικά!
Υλικά
- 4 μεγάλα κολοκυθάκια
- 2 μεγάλες μελιτζάνες
- 2 μεγάλες πατάτες
- 4 μεγάλα καρότα
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 2 κ. σ. ανάμεικτα φρέσκα αρωματικά (θυμάρι, δυόσμος, βασιλικός, ρίγανη, μαντζουράνα, μαϊντανός)
- Aλάτι, πιπέρι
- 10 ml. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. βαλσάμικο
Εκτέλεση
- Κόβετε τα λαχανικά σε πολύ λεπτές φέτες (με το ειδικό εργαλείο της κουζίνας που λέγεται μαντολίνο, είναι πολύ εύκολο).
- Απλώνετε κάθε είδος ξεχωριστά σε ένα λαδωμένο ταψί, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στους 130°C για 12 λεπτά.
- Όταν ψηθούν όλα τα λαχανικά, τα μαρινάρουμε στο ελαιόλαδο με τα αρωματικά και το μπαλσάμικο.
- Στραγγίζετε καλά τα λαχανικά και στρώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλας με διαστάσεις 40×40.
- Απλώνετε μια σειρά πατάτες, μετά τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, τα καρότα και τα κολοκύθια.
- Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν τα λαχανικά.
- Τυλίγετε σε ρολό και αφήνετε για λίγες ώρες στο ψυγείο να σφίξει.
- Κόβετε σε φέτες πάχους 5 εκ. και όπως είναι με το χαρτί τα ξαναζεσταίνετε στους 180°C για 5 λεπτά.
Σερβίρετε με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και ένα λευκό τυρί της αρέσκειας σας.