Ντομάτες Ψητές

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Φτιάχνουμε τις ντομάτες με έναν τρόπο σχετικά ασυνήθιστο. Ψητές στο φούρνο με μυρωδικά και σκόρδο. Πάντα υγιεινές και πλούσιες σε αντιοξειδωτική δράση

ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα

6 ως 12 ντομάτες ανάλογα με το μέγεθος

2 κουταλιές της σούπας εκλεκτό ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλύντε τις ντομάτες.
  • Κόψτε τις στα δύο, αφαιρέστε με μυτερό μαχαίρι τους σπόρους.
  • Τοποθετήστε τις σε κεραμικό πυρίμαχο σκεύος.
  • Αλατίστε, πιπερώστε, χύστε από πάνω τους το λάδι.
  • Ψήστε τις για 45 λεπτά ως μια ώρα σε μέτριο φούρνο (θερμοστάτης 5/6) μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό και να έχουν ροδίσει ελαφρά και καραμελώσει.
  • Αν θέλετε προσθέστε στην αρχή ψιλοκομμένα αρωματικά χόρτα και σκόρδο κομμένο επίσης πολύ ψιλό.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…