Ντομάτες Ψητές
Φτιάχνουμε τις ντομάτες με έναν τρόπο σχετικά ασυνήθιστο. Ψητές στο φούρνο με μυρωδικά και σκόρδο. Πάντα υγιεινές και πλούσιες σε αντιοξειδωτική δράση
ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
6 ως 12 ντομάτες ανάλογα με το μέγεθος
2 κουταλιές της σούπας εκλεκτό ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλύντε τις ντομάτες.
- Κόψτε τις στα δύο, αφαιρέστε με μυτερό μαχαίρι τους σπόρους.
- Τοποθετήστε τις σε κεραμικό πυρίμαχο σκεύος.
- Αλατίστε, πιπερώστε, χύστε από πάνω τους το λάδι.
- Ψήστε τις για 45 λεπτά ως μια ώρα σε μέτριο φούρνο (θερμοστάτης 5/6) μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό και να έχουν ροδίσει ελαφρά και καραμελώσει.
- Αν θέλετε προσθέστε στην αρχή ψιλοκομμένα αρωματικά χόρτα και σκόρδο κομμένο επίσης πολύ ψιλό.