Ριζότο με μελιτζάνες, ντομάτες και ελιές

Συντάκτης: Έλλη Βασιλείου

Το ριζότο πολλοί το θεωρούν μπελαλίδικο και για αυτό δεν το επιλέγουν. Κι όμως είναι πραγματικά εύκολο, αρκεί να επιλέξετε το κατάλληλο ρύζι και να έχετε τη σωστή τεχνική. Στη συνταγή που σας προτείνουμε θα χρειαστείτε 15 λεπτά προετοιμασίας και 45 λεπτά βράσιμο για ένα πεντανόστιμο υγιεινό ριζότο με λαχανικά.

Υλικά

250γρ. ρύζι γλασέ

500γρ. μελιτζάνες

3 ντομάτες

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

750ml ζωμό κότας

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

20 μαύρες ελιές

50γρ. παρμεζάνα

20γρ. βούτυρο

4 κλωναράκια βασιλικό

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένετε και ξεφλουδίζετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  • Ξεφλουδίζετε και βγάζετε τους σπόρους από τις ντομάτες.
  • Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
  • Ξεφλουδίζετε και πολτοποιείτε το σκόρδο.
  • Ψιλοκόβετε το βασιλικό.
  • Βγάζετε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβετε στα τέσσερα.
  • Ζεσταίνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ρίχνετε μαζί τις μελιτζάνες, τις ντομάτες, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις ελιές και το βασιλικό να καβουρδιστούν για 20-25 λεπτά και μετά αλατοπιπερώνετε.
  • Ξεπλένετε το ρύζι και ζεσταίνετε το ζωμό.
  • Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε άλλο βαθύ τηγάνι. Ρίχνετε το ρύζι σαν βροχή, ανακατεύετε και το αφήνετε μέχρι να γίνουν οι κόκκοι διαφανείς.
  • Προσθέτετε ζωμό με μια κουτάλα και ανακατεύετε με προσοχή.
  • Συνεχίζετε να προσθέτετε τόσο ζωμό, όσο πίνει το ρύζι.
  • Όταν βράσει το ρύζι, αλατοπιπερώνετε, βάζετε το βούτυρο και την παρμεζάνα και προσθέτετε τα σοταρισμένα λαχανικά.
  • Το βάζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και το σερβίρετε πολύ ζεστό.

Συντάκτης: Έλλη Βασιλείου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.