Ριζότο με μανιτάρια και τυρί κρέμα
Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 18 λεπτά, ένας λόγος παραπάνω για να φτιάξετε τη συνταγή. Πώς να αντισταθείς σε ένα ζεστό ριζότο σβησμένο με κρασί και μανιτάρια porcini! Μην αντισταθείτε φτιάξτε το…
Υλικά
400 γρ. ρύζι για ριζότο
1.200 lt. ζεστός ζωμός κότας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
2 κ. σ. βούτυρο
1 πακέτο τυρί κρέμα 200γρ.
30γρ. Porcini (αφυδατωμένα, μουλιασμένα για ½ ώρα σε χλιαρό νερό)
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε βαθύ τηγάνι με χοντρό πάτο λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε για 2 – 3 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα για 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του ρυζιού.
- Σβήνετε με το κρασί.
- Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Στραγγίζετε τα Porcini και τα προσθέτετε στο ρύζι, ανακατεύοντας συνέχεια σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνετε 2 κουταλιές ζεστό ζωμό.
- Συνεχίζετε το ανακάτεμα και κάθε φορά που το ριζότο απορροφά τα υγρά του προσθέτετε ζεστό ζωμό, λίγο – λίγο μέχρι να τελειώσει.
- Αλατίζετε και τρίβετε μπόλικο φρέσκο πιπέρι.