Ρυζοσαλάτα με λαχανικά και σάλτσα μουστάρδας
Υπάρχουν πολύ συνδυασμοί τροφίμων που σας χορταίνουν με λίγες θερμίδες, μια από αυτές είναι και η συγκεκριμένη συνταγή. Το ρύζι δεν είναι παχυντικό φαγητό και δύσκολα χορταίνεις με αυτό, γι’ αυτό συνοδεύεται κυρίως με κρέας. Αντί για κρέας προσθέτετε μέσα λαχανικά, περιχύνετε με σάλτσα μουστάρδας και έτοιμη η νόστιμη σαλάτα!
Υλικά
1 φλ. ρύζι μακρύκοκκο
100 γρ. ζαμπόν κομμένο σε καρεδάκια
½ φλ. αρακάς
½ φλ. καλαμπόκι
1 αγγουράκι κομμένο σε κύβους
1 καρότο τριμμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους ή μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση
100 γρ. τυρί κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. μουστάρδα
Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι, βράζετε το ρύζι με αλατισμένο νερό, μέχρι να μαγειρευτεί al dente.
- Παράλληλα και σε ξεχωριστό κατσαρολάκι βράζετε με αλατισμένο νερό τον αρακά και το καλαμπόκι για 5′.
- Στραγγίζετε το ρύζι και τα λαχανικά, τα περνάτε από κρύο νερό και τα βάζετε σε σουρωτήρι.
- Τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε.
- Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το αγγουράκι, το τριμμένο καρότο, το ζαμπόν και το τυρί.
- Ανακατεύετε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το λάδι και το αλατοπίπερο, με ένα πιρούνι.
- Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.