Ριγκατόνι με καλαμάρι, σκόρδο και λεμόνι

Συντάκτης: Ρουμπίνα Στεφάτου

Ο συνδυασμός ζυμαρικών και θαλασσινών δεν είναι ιδανικός μόνο για την περίοδο της νηστείας που διανύουμε τώρα, αλλά για κάθε εποχή του χρόνου. Για αυτό και η συγκεκριμένη μακαρονάδα, ευελπιστούμε να αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές.

Υλικά:

500 γρ. ριγκατόνι

1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες

3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

1/2 λεμόνι (το ξύσμα του)

1/3 φλιτζανιού κρασί λευκό

1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το καλαμάρι για δύο λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  • Βγάζουμε το καλαμάρι από το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 λεπτά και προσθέτουμε το μαϊντανό, το κρασί, το ξύσμα και το χυμό λεμόνι.
  • Επαναφέρουμε το καλαμάρι στο τηγάνι, ανακατεύουμε γρήγορα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ενόσω ετοιμάζουμε το καλαμάρι βράζουμε τα ζυμαρικά.
  • Τα σουρώνουμε και κρατάμε ¼ φλιτζανιού νερό από το βράσιμο.
  • Βάζουμε το τηγάνι πάλι στη φωτιά μαζί με τα ζυμαρικά.
  • Προσθέτουμε το νερό του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε εάν θέλουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Συντάκτης: Ρουμπίνα Στεφάτου,

Influence:

Η Ρουμπίνα Στεφάτου είναι υποψήφια διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, ασχολείται με την εκπαίδευση κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα ιστορίας…