Ρεβυθάδα παριανή

Συντάκτης: Μαρία Γέραλη

Ρεβυθάδα παριανήΤα ρεβύθια δυστυχώς για πολλούς είναι ένα αρκετά παρεξηγημένο όσπριο για δύο λόγους, για την έντονη μυρωδιά τους και κυρίως για την αρκετή ώρα μαγειρέματος. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πεντανόστιμη και γίνεται εύκολα στο φούρνο. Πάμε να δούμε πως θα την ετοιμάσουμε.

Οι ποσότητες που δίνουμε είναι για 2 άτομα. Μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε υλικά κατά βούληση.

ΥΛΙΚΑ

  • ½ Πακέτο ρεβύθια
  • Κρεμμύδι
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά
  • Ελαιόλαδο
  • Μαγειρική σόδα
  • Νερό
  • Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Από το προηγούμενο βράδυ, ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ με νερό και ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα τα ρεβύθια μας ώστε να φουσκώσουν και να είναι έτοιμα για μαγείρεμα.
  • Την επόμενη μέρα αφού έχουν φουσκώσει τα ρεβύθια μας, τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε μέσα στην γάστρα μας.
  • Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε μέσα 1 κρεμμύδι, ρίχνουμε την καυτερή πιπεριά, μισή κούπα ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και τέλος προσθέτουμε το νερό. Προσοχή με το νερό! Στην αρχή ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να καλύψουμε τελείως τα ρεβύθια μας.
  • Μόλις ρίξουμε όλα τα υλικά μας τοποθετούμε την γάστρα μας στο φούρνο και ψήνουμε για 3 ώρες στους 150 βαθμούς.
  • Στις 2 ώρες προσέχουμε αν τα ρεβύθια μας έχουν αρκετό νερό. Αν όχι προσθέτουμε λίγο ακόμη βραστό νερό και ψήνουμε για άλλη μια ώρα. Το φαγητό μας είναι έτοιμο και πεντανόστιμο.

Καλή σας όρεξη!

Συντάκτης: Μαρία Γέραλη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.