Ραβιόλια με χαλούμι στο φούρνο
Τα ραβιόλια είναι γεμιστά ζυμαρικά σε διάφορα σχήματα και γεύσεις. Ο χρόνος βρασίματος είναι γρήγορος και συνοδεύονται με σε σάλτσα της αρεσκείας σας. Ένας άλλος τρόπος μαγειρικής είναι στο ταψί με τα παρακάτω υλικά. Κάτι σαν σουφλέ…
Υλικά
1 πακέτο ραβιόλια
1 συσκευασία φρέσκα κρέμα
1/2 χαλούμι τριμμένο
3 αυγά
6 φέτες τυρί
Δυόσμο
Εκτέλεση
- Βράζετε τα ραβιόλια σε αλατισμένο νερό.
- Τα στραγγίζετε από το νερό και τα αφήνετε μέσα στη κατσαρόλα.
- Μέσα σε ένα μπολ βάζετε την φρέσκια κρέμα μαζί με τα αυγά, το χαλούμι και το δυόσμο.
- Ανακατεύετε πολύ καλά και προσθέτετε το μίγμα μέσα στα ραβιόλια.
- Ανακατεύετε όλα μαζί.
- Ύστερα μεταφέρετε τα ραβιόλια σε ένα ταψί, απλώνετε από πάνω τις φέτες τυρί –και ό,τι άλλο θέλετε.
- Ψήνετε σε φούρνο με αέρα στους 180-200ο C.
- Αφήνετε το φαγητό μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
- Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.