Ραβιόλια με χαλούμι στο φούρνο

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Ραβιόλια με χαλούμι στο φούρνοΤα ραβιόλια είναι γεμιστά ζυμαρικά σε διάφορα σχήματα και γεύσεις. Ο χρόνος βρασίματος είναι γρήγορος και συνοδεύονται με σε σάλτσα της αρεσκείας σας. Ένας άλλος τρόπος μαγειρικής είναι στο ταψί με τα παρακάτω υλικά. Κάτι σαν σουφλέ…

Υλικά

1 πακέτο ραβιόλια

1 συσκευασία φρέσκα κρέμα

1/2 χαλούμι τριμμένο

3 αυγά

6 φέτες τυρί

Δυόσμο

Εκτέλεση

  • Βράζετε τα ραβιόλια σε αλατισμένο νερό.
  • Τα στραγγίζετε από το νερό και τα αφήνετε μέσα στη κατσαρόλα.
  • Μέσα σε ένα μπολ βάζετε την φρέσκια κρέμα μαζί με τα αυγά, το χαλούμι και το δυόσμο.
  • Ανακατεύετε πολύ καλά και προσθέτετε το μίγμα μέσα στα ραβιόλια.
  • Ανακατεύετε όλα μαζί.
  • Ύστερα μεταφέρετε τα ραβιόλια σε ένα ταψί, απλώνετε από πάνω τις φέτες τυρί –και ό,τι άλλο θέλετε.
  • Ψήνετε σε φούρνο με αέρα στους 180-200ο C.
  • Αφήνετε το φαγητό μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  • Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…