Ραβανί Μακεδονίας

Συντάκτης: Μαρία Τατιάνα Πινακούλα

Ένα γλυκό από τις γιαγιάδες στις μαμάδες και τέλος στα εγγόνια! Πατροπαράδοτο γλυκό διαχρονικό και γευστικό, ο λόγος γίνεται για το ραβανί Μακεδονίας!

Υλικά:

1 βιτάμ
8 αυγά
1 ποτήρι γάλα
2 ποτήρια αλεύρι
2 ποτήρια σιμιγδάλι
2 ποτήρια ζάχαρη
1 φακελάκι baking
2 βανίλιες
1 κοφτό κουταλάκι σόδα
Για το σιρόπι θα χρειαστούμε 4 ποτήρια νερό, 4 ποτήρια ζάχαρη, λίγο λεμόνι.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τα αυγά και τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Προσθέτουμε χλιαρό το γάλα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και τις βανίλιες. Στο τέλος ρίχνουμε και τη μαρέγκα. Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 3 τέταρτα της ώρας. Από πάνω περιχύνουμε με το σιρόπι.

Καλή απόλαυση!

Συντάκτης: Μαρία Τατιάνα Πινακούλα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.