Ψωμάκια με μανιτάρια και τυρί
Μπορείτε να τα χαρακτηρίσετε και finger food, εύκολα γρήγορα και νόστιμα. Αγαπημένη λύση για φίλους που έχουν έρθει σπίτι για ποτό και πεινάνε. Για τις γυναίκες έξυπνη λύση για να μην «φάνε» πολύ ώρα στην κουζίνα.
Υλικά (για 12 άτομα)
400gr φρέσκα μανιτάρια
1 κρεμμύδι
30gr βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρασί κόκκινο
Αλάτι, πιπέρι
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
12 φέτες ψωμί τσιαπάτα
12 φέτες τυρί για τοστ
Εκτέλεση
- Πλένετε και καθαρίζετε τα μανιτάρια. Τα κόβετε σε φέτες.
- Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το κόβετε σε κύβους.
- Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι.
- Προσθέτετε το κρασί και το αφήνετε λίγο να εξατμιστεί.
- Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε για άλλα 5’ .
- Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.
- Τοποθετείτε τα ψωμάκια σε λαμαρίνα και απλώνετε πάνω τους από μια φέτα τυρί.
- Τα ψήνετε για 7’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ώσπου να κάνουν κρούστα.
- Προσθέτετε το μείγμα με τα μανιτάρια και είναι έτοιμο να το σερβίρετε.
Καλή επιτυχία!