Πράσινες ταλιατέλες με σάλτσα σολομού
Μια εμπνευσμένη συνταγή για του λάτρεις των ζυμαρικών και των θαλασσινών γεύσεων. Το φρέσκο τυρί σε μορφή κρέμας μπερδεύεται με τις μυρωδιές των χορταρικών και την έντονη γεύση του σολομού
ΥΛΙΚΑ
– 500 gr. πράσινες ταλιατέλες
– 200 gr φιλέτο σολομού (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
– 2 κουταλιές σούπας λάδι
– 100 ml ξηρός λευκός οίνος
– ½ λίτρο ζωμός λαχανικών
– 200 gr φρέσκο τυρί κρέμα με χορταρικά
– 1 ματσάκι άνηθο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζετε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.
- Στο μεταξύ πλένετε το φιλέτο σολομού και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε τα κομμάτια του σολομού.
- Τα σβήνετε με το λευκό κρασί και περιχύνετε με το ζωμό λαχανικών. Αφήνετε για λίγο να βράσει η σάλτσα.
- Προσθέτετε στη σάλτσα το φρέσκο τυρί κρέμα και το αφήνετε να λιώσει ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά.
- Στο μεταξύ πλένετε τον άνηθο, τον στεγνώνετε και τον ψιλοκόβετε.
- Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και άνηθο στη σάλτσα και τη σερβίρετε με τις ταλιατέλες.