Πώς περνάω όμορφα μέσα στο σπίτι το Σαββατοκύριακο (Μέρος δεύτερο)

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη

Συνήθως, το Σαββατοκύριακο το περιμένουμε πώς και πώς για να χαλαρώσουμε, να ξεκουραστούμε και να ξεφύγουμε από την ρουτίνα και τα άγχη της καθημερινότητας. Η ηρεμία όμως, έχει για τον καθένα από εμάς διαφορετικό ορισμό.

Μπορεί κάποιος για παράδειγμα να θέλει να χαλαρώσει με κόσμο και φασαρία στο σπίτι του. Σε τέτοια λοιπόν περίπτωση, δεν χρειάζεται να καθυστερούμε καθόλου. Οργανώνουμε και ετοιμάζουμε το μπάρμπεκιου στην αυλή, την ταράτσα ή τον κήπο μας. 

Τρέχουμε να αγοράσουμε μπριζόλες, παντσέτες, μπιφτέκια, παϊδάκια, λουκάνικα, κοτομπέϊκον και μπούτια κοτόπουλου. Όλες εκείνες οι παχυντικές νοστιμιές με τα λίπη και τα γλυκάδια είναι «βάλσαμο στον ουρανίσκο» για τους καλεσμένους, αλλά και για τους οικοδεσπότες και φυσικά κατάλληλες για μπάρμπεκιου.

Η γεύση των κρεατικών μας, απογειώνεται με διάφορες απαλές και πικάντικες σάλτσες, όπως σάλτσα μουστάρδας, σάλτσα γιαουρτιού, κίτρινη σως, σάλτσα μπάρμπεκιου κοκ. Οι κρεατονοστιμιές μας, συνοδεύονται άνετα με κρασί λευκό, κόκκινο, ροζέ, μπύρες, αναψυκτικά και σόδες στο τέλος για την χώνεψη. 

Πατάτες τηγανητές και αλοιφές του τύπου τζατζίκια, κοπανιστές και τυροκαυτερές, δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι μας. Οι σαλάτες, όπως λ.χ. η χωριάτικη, το μαρούλι, το λάχανο, η σαλάτα του σεφ, ο κρητικός ντάκος και τα διαφόρων ειδών τυριά συμπληρώνουν άψογα το μενού μας.

Στην συνέχεια, την σκυτάλη παίρνει ο χορός, ώστε να κάψουμε τις θερμίδες από το υπέροχο γεύμα μας. Η διασκέδαση «χτυπάει κόκκινο» με παραδοσιακή μουσική, λαϊκή και μοντέρνα με τραγούδια-επιτυχίες Ελλήνων, αλλά και ξένων καλλιτεχνών. Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να τελειώσει η μέρα μας ή η βραδιά μας; Μα φυσικά με ένα λαχταριστό δροσερό γλυκάκι. 

Εάν δεν έχουμε ετοιμάσει κάποιο γλυκό (ταψιού, κουταλιού κ.α.), πρέπει οπωσδήποτε να έχουμε προνοήσει και να έχουμε αγοράσει κάποιο έτοιμο γλυκό από το γειτονικό μας ζαχαροπλαστείο. Εάν πάλι οι καλεσμένοι μας, έχουν φέρει κι εκείνοι κάποιο είδος γλυκού, εννοείται ότι το βγάζουμε από το ψυγείο και το κερνάμε και αυτό.

Στόχος είναι, όλοι να μείνουν ευχαριστημένοι και να περάσουν όμορφα. Είτε μεσημέρι, είτε βράδυ, είτε Σάββατο, είτε Κυριακή, το μπάρμπεκιου θα έχει επιτυχία και δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας γι’ αυτό.

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.