Πώς να φτιάξετε τραγανές τηγανητές πατάτες

Συντάκτης: Άννα Φρύνη

Πώς να φτιάξετε τραγανές τηγανητές πατάτεςΦέτος το καλοκαίρι μας σέρβιραν σε μια ταβέρνα στο Πόρτο Χέλι από τις πιο τραγανές τηγανιτές πατάτες που έχω δοκιμάσει ποτέ. Βάλθηκα να ανακαλύψω το μυστικό για να τις φτιάξω και εγώ. Το έκανα και πέτυχε και σας το αποκαλύπτω.

Διαδικασία

  • Παίρνετε 3 μεγάλες πατάτες και τις καθαρίζετε. Τις κόβετε σε μεσαία ορθογώνια κομμάτια.
  • Γεμίζετε ένα μεγάλο τηγάνι με ηλιέλαιο και το αφήνετε να κάψει.
  • Ρίχνετε τις πατάτες να τηγανιστούν και προσθέτετε μισό ποτήρι νερό και τις αλατίζετε.
  • Τις αφήνετε να τηγανιστούν μέχρι να ρουφήξουν όλο το νερό.
  • Ανακατεύετε για να τηγανιστούν και από τις 2 πλευρές. Αν θέλετε χαμηλώνετε και τη θερμοκρασία.
  • Όταν ροδοκοκκινίσουν και γίνουν τραγανές, τις σερβίρετε σε μια μεγάλη πιατέλα με διπλό απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Τις απολαμβάνετε σκέτες ή με μαγιονέζα

Συντάκτης: Άννα Φρύνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.