Πίτσα special
Είναι μεγάλη η χαρά όταν φτιάχνουμε κάτι μόνοι μας και ειδικά πίτσα που για τους περισσότερους θεωρείται δύσκολη συνταγή και χρονοβόρα. Δεν θα σας πάρει παραπάνω χρόνο από αυτό που παραγγέλνετε απ’ έξω. Με σπέσιαλ γέμιση η πίτσα σας θα γίνει νοστιμότατη!
Υλικά
για τη ζύμη
½ κιλό αλεύρι φαρίνα
1 κ.γ. ξύδι
Νερό
1 κ.σ. λάδι
για τη σάλτσα
2 κ.σ. πάστα τομάτας
1 κ.σ. λάδι
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
Λίγη ρίγανη
Αλάτι
για τη γέμιση
½ κιλό γκούντα τριμμένο
10 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες
Λίγα κομματάκια καυτερή πράσινη πιπεριά
1 κονσέρβα μανιτάρια
Λίγη φέτα τριμμένη
10 ελιές μαύρες χωρίς το κουκούτσι
2 λουκάνικα Φραγκφούρτης κομμένα σε ροδέλες
1 τομάτα κομμένη σε ροδέλες
1 αβγό χτυπημένο
½ ποτήρι γάλα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το ξύδι, το λάδι και το νερό μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή.
- Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσετε τη σάλτσα.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να δέσει η σάλτσα
- Την αφήνουμε να κρυώσει
- Απλώνετε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας στο μέγεθος του ταψιού μας.
- Αν περισσέψει ζύμη μπορείτε να την αποθηκεύσετε στην κατάψυξη για μεταγενέστερη χρήση.
- Σε λαδωμένο ταψί απλώνετε τη ζύμη.
- Από επάνω βάζετε τη σάλτσα τομάτας και απλώνετε με ένα κουτάλι
- Πάνω από τη σάλτσα βάζετε με τη σειρά τα μανιτάρια, την καυτερή πιπεριά, τη φέτα, τα λουκάνικα, το ζαμπόν και την πιπεριά, την τομάτα και τελευταίες τις ελιές και το γκούντα.
- Χτυπάτε το αβγό μαζί με το γάλα και ρίχνετε κουταλιά- κουταλιά πάνω από την πίτσα.
- Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο τοποθετώντας το ταψί στον πάτο στους 180-200ο C μέχρι να ψηθεί.