Πίτσα με σοκολάτα και μπανάνα
Η κρέπα σοκολάτα-μπανάνα εδώ και χρόνια καίει καρδιές. Ας απολαύσουμε τώρα τον αγαπημένο μας συνδυασμό πάνω σε ζύμη για πίτσα. Σοκολάτα, μπανάνα και φυστικοβούτυρο. Σκέτη κόλαση!
Υλικά
1 ρολό ζύμης για πίτσα
20 γραμμάρια φυστικοβούτυρο
2 μπανάνες
χυμό από 1/2 λεμόνι
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Τοποθέτησε το φύλλο της ζύμης σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήστο στο φούρνο 15 λεπτά, στους 180 βαθμούς.
- Κόψε τις μπανάνες σε ροδέλες, βάλτες σε ένα μπολ και ρίξε πάνω τους το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλε το φυστικοβούτυρο, τις μπανάνες και τη ζάχαρη.
- Τοποθέτησέ τα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να καραμελώσουν. Απόσυρε το τηγάνι από τη φωτιά και άφησε το μείγμα να κρυώσει.
- Στρώσε το μείγμα πάνω στο ψημένο φύλλο ζύμης και σκέπασέ το με κύβους σοκολάτας κουβερτούρα.
- Ψήσε την πίτσα στο φούρνο 10 λεπτά, στους 160 βαθμούς. Σέρβιρέ τη ζεστή.
- Για να κάνεις την πίτσα πιο «τραγανή», πριν τη σερβίρεις, πασπάλισέ τη με χοντροκομμένα φουντούκια ή αμύγδαλα.