Πίτσα με σοκολάτα και μπανάνα

Συντάκτης: Έλλη Βασιλείου

Η κρέπα σοκολάτα-μπανάνα εδώ και χρόνια καίει καρδιές. Ας απολαύσουμε τώρα τον αγαπημένο μας συνδυασμό πάνω σε ζύμη για πίτσα. Σοκολάτα, μπανάνα και φυστικοβούτυρο. Σκέτη κόλαση!

Υλικά

1 ρολό ζύμης για πίτσα

20 γραμμάρια φυστικοβούτυρο

2 μπανάνες

χυμό από 1/2 λεμόνι

200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα

2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση:

  • Τοποθέτησε το φύλλο της ζύμης σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήστο στο φούρνο 15 λεπτά, στους 180 βαθμούς.
  • Κόψε τις μπανάνες σε ροδέλες, βάλτες σε ένα μπολ και ρίξε πάνω τους το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλε το φυστικοβούτυρο, τις μπανάνες και τη ζάχαρη.
  • Τοποθέτησέ τα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να καραμελώσουν. Απόσυρε το τηγάνι από τη φωτιά και άφησε το μείγμα να κρυώσει.
  • Στρώσε το μείγμα πάνω στο ψημένο φύλλο ζύμης και σκέπασέ το με κύβους σοκολάτας κουβερτούρα.
  • Ψήσε την πίτσα στο φούρνο 10 λεπτά, στους 160 βαθμούς. Σέρβιρέ τη ζεστή.
  • Για να κάνεις την πίτσα πιο «τραγανή», πριν τη σερβίρεις, πασπάλισέ τη με χοντροκομμένα φουντούκια ή αμύγδαλα.

Συντάκτης: Έλλη Βασιλείου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.