Πιταρούδια του μεζέ και της παρέας

Συντάκτης: Flowmagazine

Τα πιταρούδια αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για συνοδευτικό του κρασιού ή της μπύρας σας. Ταιριάζουν υπέροχα στα τραπέζια της παρέας και για μεγαλύτερη απόλαυση βουτήξτε τα άφοβα σε σως ή γιαούρτι. Είναι ένας εύκολος και γρήγορος μεζές για όλες τις ώρες. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι χρειάζεστε για να καταπλήξετε τους καλεσμένους σας με κάτι τόσο απλό αλλά τόσο νόστιμο!

Υλικά (8 μερίδες)

½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ φλ. αλεύρι σταρένιο ολικής άλεσης

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 ½ κ.γ. κύμινο σε σκόνη

1 φλ. χλιαρό νερό

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή τριμμένα

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Αναμειγνύετε καλά τα δύο φλιτζάνια αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο σε ένα μέτριο μπολ.
  • Προσθέτετε σιγά σιγά το νερό και φτιάχνετε έναν πυκνό χυλό.
  • Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και ανακατεύετε καλά.
  • Ζεσταίνετε 2 εκ. ελαιόλαδο στο τηγάνι.
  • Ρίχνετε δυο κουταλιές κάθε φορά από το μείγμα μέσα στο τηγάνι και τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσίσουν τα πιταρούδια και από τις δύο πλευρές.
  • Βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα, στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε τα πιταρούδια ζεστά.
  • Σερβίρετε σκέτα, με σως γιαουρτιού ή σάλτσα

Ο μεζές σας είναι έτοιμος! Καλέστε τους φίλους σας, ετοιμάστε τα ποτά σας και καλή σας όρεξη!

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…