Πίτα με κρεμμύδια και τυρί
Θέλετε να ξεφύγετε από τις κλασικές τυρόπιτες; Τολμήστε να αναμίξετε γιαούρτι με σωταρισμένα λαχανικά και απολαύστε το αποτέλεσμα. Ιδανική πρόταση και για χορτοφάγους…
Υλικά
-1 πακέτο φύλλα κρούστας
-2 μεγάλα κρεμμύδια
-2 πράσα
-5 αυγά
-1 γιαούρτι αγελαδινό
-100 γρ. φέτα
-300 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά της αρεσκείας σας
-1 φλ. τσαγιού βούτυρο
-αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και κόβετε σε ροδέλες τα κρεμμύδια και τα πράσα.
Σωτάρετε με λίγο βούτυρο.
Σε μια μεγάλη γαβάθα ρίχνετε το γιαούρτι, τα αυγά, τα κρεμμύδια, τα πράσα και τα τυριά και ανακατεύετε καλά.
Αλατοπιπερώνετε το μίγμα και ανακατεύετε.
Αλείφετε τον πάτο ενός μεγάλου στρογγυλού ταψιού με λίγο βούτυρο λιωμένο.
Στρώνετε τα μισά φύλλα (βουτυρωμένα) και απλώνετε από πάνω τη γέμιση. Ισιώνετε την επιφάνεια με το κουτάλι να απλωθεί ομοιόμορφα.
Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας τα ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο.
Στρίβετε τα φύλλα που προεξέχουν προς τα μέσα και φτιάχνετε έναν κόθρο γύρω-γύρω.
Χαράζετε την πίτα και περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Ψήνετε στους 200ο C για μια ώρα περίπου.