Πέννες με 10 μυρωδικά

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Πέννες με 10 μυρωδικάΑρώματα από όλο το λιβάδι, το δάσος και το βουνό μαζί σε ένα πιάτο! Ναι, θα σας πάρει λίγη ώρα μέχρι να συλλέξετε όλα αυτά τα μυρώδικα (ε, δεν θα τα μαζέψετε και με τα χεράκια σας) αλλά αξίζει τον κόπο. Εξάλλου και με λιγότερα από τα προτεινόμενα μυρωδικά πάλι θα έχετε μια ξεχωριστή γεύση στα ζυμαρικά σας.

ΥΛΙΚΑ για 4-6 μερίδες

3 κουταλάκια μαϊντανός φρέσκος κομμένος

3 κουταλάκια βασιλικός φρέσκος κομμένος

2 κουταλάκια τσάϊβς κομμένα (υπάρχει σε ξηρή μορφή στις υπεραγορές)

1 κουταλάκι φρέσκο εστραγκόν (tarragon) κομμένο

1 κουταλάκι φρέσκια σπατζιά κομμένη

1 κουταλάκι φρέσκια ρίγανη κομμένη

1 κουταλάκι φρέσκια μαντζουράνα κομμένη

1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι κομμένο

1 κουταλάκι φρέσκο δεντρολίβανο (λαζμαρί) κομμένο

1/2 – 3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1/2 κουταλάκι καυτερές νιφάδες πιπεριού

αλάτι κατά τη γεύση

πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση

500 γρ. μακαρονάκι κοφτό (πέννες)

τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο (προαιρ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα αναμιγνύουμε το μαϊντανό, το βασιλικό, τα τσάϊβς, το φραγκομαϊντανό, το εστραγκόν, το φασκόμηλο, τη ρίγανη, τη μαντζουράνα, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τις νιφάδες πιπεριού.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά με ένα ξύλινο κουτάλι, μέχρι τα μυρωδικά να πάρουν ένα ζωηρό πράσινο χρώμα, απελευθερώνοντας την ευωδία τους, περίπου για 2-3 λεπτά.
  • Βάζουμε αλάτι και πιπέρι κατά τo γούστο μας.
  • Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, αφήνοντας και λίγο υγρό, και το βάζουμε σε ένα ζεσταμένο μπολ σερβιρίσματος.
  • Χύνουμε το μίγμα των μυρωδικών πάνω στο ζυμαρικό βάζοντας και αλάτι, αν θέλουμε, και χοντροαλεσμένο μαύρο πιπέρι κατά τη γεύση.
  • Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο τυρί παρμεζάνα, αν θέλουμε.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…