Πατατόσουπα βελουτέ

Συντάκτης: Flowmagazine

Μια χορταστική επιλογή ιδανική για αποτοξίνωση μετά τις γιορτές…

Υλικά για 4 άτομα

100 γρ κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

50 γρ μπέικον ψιλοκομμένο

20 γρ βούτυρο (όχι μαργαρίνη)

20 γρ ελαιόλαδο

300 γρ πατάτες (καθαρό βάρος χωρίς φλούδα) κομμένες σε κυβάκια

500 ml νερό βραστό

1 κύβο ζωμό της αρεσκείας σας

αλάτι

πιπέρι

1 κ. γ. θυμάρι ή ρίγανη

50 ml κρέμα γάλακτος

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σούπα με τυρί, μπέικον και μπύρα

______________________

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ μπολ, καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τις πατάτες σε κυβάκια.
  2. Σε μια ξύλινη επιφάνεια, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το μπέικον.
  3. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ρίχνετε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μπέικον.
  4. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια ανακατεύοντας με μια αντικολλητική σπάτουλα.
  5. Προσθέτετε τις πατάτες και αλατοπιπερώνετε.
  6. Διαλύετε τον ζωμό στο βραστό νερό και τον προσθέτετε στην κατσαρόλα. Βράζετε σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  7. Στην συνέχεια, με το μπαστούνι πολτοποίησης, πολτοποιείτε τα υλικά.
  8. Προσθέτετε τη ρίγανη ή το θυμάρι, την κρέμα γάλακτος και βράζετε για άλλα 10′. Ενδιάμεσα ανακατεύετε.
  9. Για το σερβίρισμα, συνοδεύετε με ζεστό ψωμί ή κρουτόν.

Πηγή: newsbeast.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…