Πατατοσαλάτα με αγγούρι
Μια από τις συνταγές του διαγωνισμού μας «Φαγητό σε 30’ λεπτά». Το καλό με την πατατοσαλάτα είναι ότι μπορούμε να τη φτιάξουμε χειμώνα- καλοκαίρι σε άπειρες παραλλαγές. Φτιάχνεται εύκολα, είναι χορταστική και αντέχει αρκετές μέρες στο ψυγείο για να την απολαύσουμε ως σαλάτα, ορεκτικό ή και κυρίως γεύμα για τους λιτοδίαιτους!
Υλικά
3 μεγάλες πατάτες
1 μεγάλο αγγούρι ή 2 μικρές ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε πολύ καλά σε τρεχούμενο νερό τις πατάτες.
- Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό και τις βάζουμε μέσα. Από τη στιγμή που θα αρχίσει το νερό να βράζει τις αφήνουμε για 20-30’.
- Για να καταλάβουμε αν έχουν βράσει και στο εσωτερικό μέρος, παίρνουμε ένα μαχαίρι και τις τρυπάμε. Αν είναι σκληρές τις αφήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη και αν είναι μαλακές τις αφαιρούμε. Αφαιρούμε το νερό από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε κατευθείαν στη σαλατιέρα σε μέτρια κομμάτια.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην διαλυθούν οι πατάτες.
Έτοιμη η σαλάτα!