Πατατοσαλάτα

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

patatosalataΚάθε φορά που έχετε ψάρια –τηγανιτά ή φούρνου- στο μεσημεριανό σας, μην παραλείψετε την πατατοσαλάτα. Ταιριάζουν απόλυτα και είναι αρκετά χορταστικό σαν γεύμα. Το πλεονέκτημα με την πατατοσαλάτα είναι ότι τρώγεται ζεστή ή κρύα ανάλογα με την εποχή!

Υλικά

4 πατάτες

3/4 φλ. λάδι

1/3 φλ. ξύδι ή λεμόνι

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε οχτώ κομμάτια
  • Βράζετε τις πατάτες
  • Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύετε το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι
  • Τοποθετείτε τις πατάτες σε μια σαλατιέρα, ρίχνετε από πάνω το μείγμα του λαδιού
  • Γαρνίρετε με το μαϊντανό και το κρεμμύδι

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…