Πατατοσαλάτα
Κάθε φορά που έχετε ψάρια –τηγανιτά ή φούρνου- στο μεσημεριανό σας, μην παραλείψετε την πατατοσαλάτα. Ταιριάζουν απόλυτα και είναι αρκετά χορταστικό σαν γεύμα. Το πλεονέκτημα με την πατατοσαλάτα είναι ότι τρώγεται ζεστή ή κρύα ανάλογα με την εποχή!
Υλικά
4 πατάτες
3/4 φλ. λάδι
1/3 φλ. ξύδι ή λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε οχτώ κομμάτια
- Βράζετε τις πατάτες
- Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύετε το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι
- Τοποθετείτε τις πατάτες σε μια σαλατιέρα, ρίχνετε από πάνω το μείγμα του λαδιού
- Γαρνίρετε με το μαϊντανό και το κρεμμύδι