Πατατοκροκέτες με ζαμπόν

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

patatokroketes_me_zamponΣας αρέσει να κάνετε παραλλαγές στα κλασσικά φαγητά; Τότε η συγκεκριμένη συνταγή ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Ακόμα και αν δεν είστε λάτρεις του ζαμπόν θα δώσει μια ευχάριστη πινελιά διαφορετικότητας στις πατατοκροκέτες!

Υλικά

800 γρ. πατάτες

120 γρ. παρμεζάνα ή γκράνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο

100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο

100 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα

50 γρ. βούτυρο

3 αυγά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Λίγο μοσχοκάρυδο

Αλάτι, πιπέρι

Αλεύρι και φρυγανιά τριμμένη για το γαρνίρισμα

Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό (με τις φλούδες τους) 45′-50′, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ελέγχετε το βράσιμο τρυπώντας τις πατάτες με πιρούνι.
  • Κατόπιν τις στραγγίζετε, τις ξεφλουδίζετε και μόλις κρυώσουν λίγο τις περνάτε από τη μηχανή του πουρέ.
  • Προσθέτετε στον πουρέ το ζαμπόν και το τυρί.
  • Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια 8′-9′ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τα στραγγίζετε σε αντικολλητικό χαρτί και τα προσθέτετε στον πουρέ της πατάτας, μαζί με τα δύο αυγά, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.
  • Ανακατεύετε και ζυμώνετε το μείγμα με τα χέρια σας.
  • Πλάθετε κυλίνδρους και τους αφήνετε στο ψυγείο 30′-35′.
  • Κατόπιν τους πανάρετε πρώτα στο τρίτο αυγό, χτυπημένο, και στη συνέχεια στο αλεύρι και στη φρυγανιά.
  • Τηγανίζετε τις πατατοκροκέτες σε καυτό καλαμποκέλαιο.

Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρετε αμέσως

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…